Menu
Gelderland / Hanzestad

Hanzestad Zutphen

hanzestad zutphen

Hanzestad Zutphen

De Gelderse Hanzestad Zutphen is een zeer veelzijde stad om eens te ontdekken tijdens een nachtje of weekendje weg. Het kent een historisch centrum met vele torens en unieke winkelmogelijkheden. Ook kunt u in de stad het verleden terugzien in de pakhuizen, de kerken, de pleinen, de koopmanshuizen, de straten en de steegjes. Daarnaast is het ook nog eens gelegen aan de rivier de IJssel. Kortom, een fantastische plek!

U kunt ervoor kiezen om Hanzestad Zutphen te voet te ontdekken, per fiets of vanaf het water op een fluisterbootje over de rivier. Zo kunt u de stad op vele mogelijkheden ontdekken, super toch?!

Struinen door de winkelstraatjes

Niet alleen de natuur en de historische gebouwen zijn een bezoek waard. Maar ook de gezellige winkelstraten nodigen u uit voor een heerlijk dagje in Hanzestad Zutphen. Leuke boetiekjes en andere unieke winkeltjes wissel elkaar af. Wellicht vindt u nog wel een mooi souveniertje als aandenken aan tripje!

Bourgondisch genieten in één van de restaurantjes

Voor wie tijdens het winkelen, fietsen of wandelen dorst of trek krijgt hoeft zich in Hanzestad Zutphen zeker geen zorgen te maken! De stad biedt op vele verschillende plekken de mogelijkheid om een tussenstop te maken en er is voor ieder wat wils. Of u nu op zoek bent naar een leuke plek voor een lekker drankje, een gezellige lunchroom of een restaurant om heerlijk te dineren, de keuze is reuze!

TOP 3 Uitjes in Hanzestad Zutphen