Menu
Zevenaar

Ataro Lentebad

Bij het Lentebad kunt u recreatief zwemmen, deelnemen aan de aqua sporten of zwemlessen volgen.

Accommodatie

Recreatiebad: zwem in het heerlijk verwarmde recreatiebad van 32 graden. Trotseert u de stroomversnelling of zwemt u in de buitenlucht? Op de bubbelbank en in de whirlpools kunt u ontspannen.

Instructiebad: net als het recreatiebad heeft het instructiebad een temperatuur van 32 graden. De bodem van het instructiebad loopt geleidelijk af. Jonge kinderen kunnen in dit bad roetsjen van de glijbaan. Tijdens het recreatief zwemmen ligt er spelmateriaal in het water.

Wedstrijdbad: het bad is maar liefst 25 meter lang en op het diepste punt 3,80 meter. Glijd van de 68 meter lange glijbaan met sterrenhemel of maak een duik van 1 meter of de 3 meter hoge duikplank. Tijdens de recreatieve uren kunnen kinderen met een zwemdiploma de stormbaan in het water betreden.

Speelattracties: wist u dat het zwembad tijdens het recreatief zwemmen een speelparadijs is voor jong en oud. U kunt zich uitleven op een groot speelkussen. Wie weet het snelst van de glijbaan te roetsjen?

Activiteiten

Recreatief zwemmen: jonge kinderen kunnen zwemmen in het verwarmde recreatie- en instructiebad. U vindt hier onder meer twee whirlpools, een wildwaterkanaal en een glijbaan. Oudere kinderen kunnen roetsjen van 68 meter lange interactieve glijbaan met sterrenhemel of springen van de 3 meter hoge duikplank of de lagere duikplanken. Ontspan in de kruidenbaden of in de stoomcabines.

Wellness avond: tijdens de wellness avond kunt u heerlijk relaxen in de kruidenbaden en/of stoomcabines. Verwijder met scrubzout uw oude huidcellen. Wilt u uw spieren de aandacht geven die zij verdienen? Kies dan voor de 15 minuten durende massage. Tevens mag u ook gebruik maken van de verwarmde binnen- en buitenbaden. Bovendien kunt u deelnemen aan de ontspanningslessen.

Discozwemmen: kinderen kunnen losgaan op de muziek tijdens het discozwemmen. De discolichten gaan aan en de gaafste muziek zal te horen zijn in het zwembad.

Banen zwemmen: voor elke leeftijd is banen zwemmen geschikt. Uw zwemniveau en snelheid maken niet uit. In het zwembad worden verschillende banen uitgezet waar iedereen terecht kan. In het water liggen lijnen. De lijnen zijn uitgezet voor de recreatieve zwemmer, de actieve zwemmer en de snelle zwemmer.

Trimzwemmen: wist u dat trimzwemmen de ideale sport is om op een verantwoorde manier actief aan lichaamsbeweging te doen? U bouwt niet alleen op een gezonde manier conditie op, maar u heeft ook een geringe kans op blessures. Onder begeleiding van een ervaren instructeur werkt u binnen 45 minuten aan een afwisselend trainingsprogramma. Uiteraard op geheel eigen tempo.

Zwemlessen

Zwemles kinderen: elk kind is uniek in zijn/haar aanleg en mogelijkheden. Het is belang dat uw kind centraal staat en individueel wordt benaderd. Vanaf 4,5 jaar mag uw kind starten met de zwemlessen voor de diploma’s A, B en C. Om kinderen goed voor te bereiden op de zwemles voor het Zwem-ABC biedt Ataro Lentebad kinderen van 3 en 4 jaar de mogelijkheid om het Peutersurvival diploma te behalen. Wanneer uw kind het Peutersurvival diploma heeft behaald, stroomt uw kind door naar niveau 2 van de lessen voor het Zwem-ABC.

Zwemles volwassenen: wilt u uw zwemslagen verbeteren? Of wilt u zwemdiploma A, B en C behalen? Dan kunt u terecht bij het Ataro Lentebad. Bij het zwembad leert u zwemmen op uw eigen niveau en op uw eigen tempo. Een professionele zwemonderwijzer verzorgt de lessen. U kunt bij de zwemonderwijzer aangeven wat uw persoonlijke les doel is. De lessen worden gegeven in groepsverband.

Privé zwemles: het zwembad biedt naast de reguliere zwemlessen voor Zwem ABC de mogelijkheid om privé zwemles te volgen. De privé zwemles is een individuele zwemles die op maat gegeven wordt door een ervaren zweminstructeur. Alle kinderen kunnen zich bij het zwembad aanmelden voor privé zwemles. Tevens wordt de zwemles gegeven volgens de Easyswim methode.

Groepslessen

Aquarobics: met aquarobics kunt u uw conditie of figuur verbeteren. U voert in ondiep water verschillende bewegingen uit op de maat van de muziek. Af en toe wordt er gebruik gemaakt van gewichtjes. Tijdens deze workout staan lenigheid, uithoudingsvermogen, spierkracht en coördinatievermogen centraal. De les bestaat uit een training van 30 minuten en hierna volgt een cooling down. U kunt deelnemen vanaf 18 jaar.

Aquajogging: wilt u ontspannen en op een gezonde manier bewegen? Neem dan deel aan aquajogging. In het water worden loopoefeningen afgewisseld met spierversterkende oefeningen. U krijgt door de sport een goede conditie, maar loopt geen blessures op. Wist u dat deze sport geschikt is voor een brede doelgroep? Iedereen kan deelnemen, van 18 tot 100 jaar. De les bestaat uit een training van 30 minuten gevolgd door een cooling down.

Aquafitness voor senioren: sport op gezonde en veilige manier en blijf lang fit en actief. Aquafitness is combinatie van aquajoggen en aquarobics met een aangepast tempo. De spieren worden zowel in ondiep als in diep water verantwoord getraind door een reeks oefeningen. Zowel het tempo als de zwaarte van de oefeningen wordt aangepast aan de groep. De les bestaat uit een training van 30 minuten gevolgd door een cooling down.

MBVO (Meer Bewegen voor Ouderen): verbeter en houd uw conditie op peil onder begeleiding van een ervaren instructeur. U kunt zich langer en intensiever inspannen zonder moe te worden of buiten adem te raken. Tevens heeft u veel minder kans op blessures of overbelasting dan bij een andere vorm van sport. Wist u dat uw schouders, rug en heupen versterkt met de oefeningen in het water? Er wordt gebruik gemaakt van diverse materialen, waaronder gewichtjes die het effect van de oefeningen versterken.

Ouder en Kind Zwemmen: met babyzwemmen versterkt u niet alleen jullie band, maar bevordert u ook de motorische ontwikkeling van uw kind. De bewegingen die u met uw kind maakt in het water zijn goed voor de spieren van uw kind. Tevens komt uw kind in een vroeg stadium in zijn of haar leven in contact met andere baby’s en ouders en bevordert u de sociale vaardigheden van uw kind.

Peutersurvival: uw peuter vindt het spannend en leuk om vertrouwd te raken met het water. Voor kleine kinderen is het belangrijk dat zij zelfredzaamheid in het water ontwikkelen. Op jonge leeftijd kunnen de vaardigheden die nodig zijn om te overleven in het water worden aangeleerd. Kinderen van 3 en 4 jaar kunnen deelnemen aan de peutersurvival. De lessen zijn zo opgebouwd dat uw kind sterker wordt en een beter watergevoel krijgt.

Zwangerschapszwemmen: blijf tijdens uw zwangerschap in conditie dankzij zwangerschapszwemmen. In warm water van 32 graden vinden de gevarieerde lessen plaats. De lessen helpen u om uw conditie op peil te houden tijdens uw zwangerschap. Tijdens de lessen wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen. Hierdoor kunt u uw spiergroepen afzonderlijk trainen. Het zwangerschapszwemmen duurt 30 minuten.

Horeca

De horecagelegenheid van het zwembad is een gezellige plek om te ontspannen en na te genieten van een heerlijke dag zwemmen. U kunt kiezen uit een ruim aanbod aan eten & drinken. Tevens werkt het zwembad volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum.

Tarieven

Op www.lentebad.nl kunt u de tarieven bekijken voor de activiteiten en zwemlessen.

Openingstijden

Bekijk de actuele openingstijden van Ataro Lentebad op de website.

Locatie

Ataro Lentebad
Lentemorgen 13
6903 CT Zevenaar
0316 – 527689
info@atarobv.nl
www.lentebad.nl