Ontdek Gelderland. Prachtige regios, gezellige steden en knusse dorpjes waar het meer dat goed vertoeven is.  Heb je de Hanzesteden  al eens bezocht, of de Achterhoek ? Ontdek Montferland en kijk verder in de Liemers. 

Nieuws

088-5405805
6942 AP , Hoofdstraat 1 te Didam
reserveringen@enjoy.nl
Deze site is een iniatief van Recreatief.nl BV - Gelderland op 1

Mountainbiken door de Montferlandse bossen

Bij het Mountainbiken door de Montferlandse bossen is inbegrepen:

  • 3 uur een mountainbike
  • Instructie Montferlandroute
  • Helm, vergunning en noodrugzak (EHBO, pompje en bandenplaksetje)
  • MTB-vergunning van Natuurmonumenten

Prijs: € 25,00 p.p. 

De prijs van het Mountainbiken door de Montferlandse bossen is geldig tot en met 31 december 2022.

Crossen door het Montferlandse landschap

Montferland is bij uitstek een geschikt gebied om te mountainbiken. Stap op een splinternieuwe mountainbike en cros door het Montferlandse landschap, bestaande uit een heuvelachtig bosgebied, uitgestrekte akkers en landerijen. 

Mountainbiken door de parel van de Achterhoek

Deze locatie beschikt over maar liefst 30 splinternieuwe mountainbikes van TREK. Het voorblad bestaat uit 1 blad en de cassette achter is 10-speed. U hoeft alleen maar naar rechts te schakelen. Bovendien kunt u pittige klimmetjes trotseren. De dubbelwandig 27,5 velgen en extra dikke banden geven de fiets veel grip op de ondergrond en stabiliteit. 

Montferlandroute (26 kilometer): de route wordt gekenmerkt door een aantal pittige klimmetjes en afdalingen. De route is te herkennen aan de bewegwijzering en kent veel onverharde paden, pittige beklimmingen en afdalingen. Wist u dat deze route er relatief droog bij ligt? Zelfs in de wintermaanden. 

Nadat u bent vertrokken komt u de 'Hettenheuvel' tegen. Een zeer pittige onverharde klim. De route gaat dwars over de heuvel heen en u wordt gebracht naar het 'Groot Beekermark' gebied. Langs de bosrand door het 'Kleefse Hout' wordt u gevoerd. Het traject blijft aan de buitenrand van het bos. U komt uit op de Oude Eltenseweg langs informatiepunt 't Peeske. Via de Oude Eltenseweg komt u in het 'Korterbos'. Vervolgens gaat u via 'Hooge Heide' en de 'Hulzenberg' naar de Boterweg. Dit is de verbindingsweg met Montferland. U gaat over de 'Galgenberg' en de 'Plakslag'. Via de prachtige paden van het 'Zedammerbos' gaat u terug in de richting van het startpunt.

Natuurlijke omgeving

Het Outdoorcentrum ligt in de Achterhoek tussen Doetinchem en 's Heerenberg (Gelderland). Mooi en landelijk gelegen bij het het bos- en natuurgebied Montferland. Door de bijzondere organische architectuur en duurzaam gebruik van materialen is dit dé outdoor en evenementen locatie van Gelderland midden in de natuur. 

You don't have permission to register