Ontdek Gelderland. Prachtige regios, gezellige steden en knusse dorpjes waar het meer dat goed vertoeven is.  Heb je de Hanzesteden  al eens bezocht, of de Achterhoek ? Ontdek Montferland en kijk verder in de Liemers. 

Nieuws

088-5405805
6942 AP , Hoofdstraat 1 te Didam
reserveringen@enjoy.nl
Deze site is een iniatief van Recreatief.nl BV - Gelderland op 1
Image Alt

Rijk van Nijmegen

Verscheidend Rijk van Nijmegen

Gelegen in het zuid oosten van Gelderland. Rijk van Nijmegen ligt ten zuiden van de Over-Betuwe en ten oosten van het Land van Maas en Waal. Er is een grote verscheidenheid aan landschappen in de streek van heuvelachtig en bebost tot een uiterwaard.

Brengt u bezoek aan het centrum van Nijmegen dan mag u zeker een aantal dingen niet overslaan. Bezoek het Valkhofpark, de Stevenskerk, het Hunnenpark, het oudste huis van de stad: het Besiendershuis en het historisch stadhuis en aanschouw hun schoonheid.

U kunt de natuur bewonderen tijdens een wandeling langs de wijngaarden en over de heuvels bij Groesbeek. Vanaf de Waalkade loopt u via wandelbrug de Ooypoort de natuur in en de strandjes op. U kunt over een van de drie stadsbruggen steken naar het Rivierpark.

Ieder jaar vindt de Vierdaagse plaats in Nijmegen. Aan de Vierdaagse doen mensen uit de hele wereld mee en liggen afstanden af van 30 tot 50 kilometer.

Gemeenten, steden en dorpen

De gemeenten die liggen in het Rijk van Nijmegen is Beuningen, Groesbeek, Heumen, Nijmegen, Ubbergen en Wijchen.

Beuningen: Beuningen, Ewijk, Weurt en Winssen.

Groesbeek: valt onder de gemeente Bergh en Dal.

Heumen: Malden, Overasselt, Heumen, Nederasselt en een klein deel van het dorp Molenhoek.

Nijmegen: Nijmegen, Lent. De buurtschappen: Koudenhoek, Vossenpels, Ooijse Schependom en deel van de buurtschap Teersdijk.

Ubbergen: Ubbergen, Beek, Bergh en Dal (deels), Kekerdom, Leuth, Ooij en Persingen. De buurtschappen: De Vlietberg, Erlecom, Groenlanden, Holdeurn, Haukes, Tiengeboden, Wercheren en Wyler vallen onder de gemeente.

Wijchen: Wijchen, Batenburg, Alverna, Balgoij, Bergharen, Hernen, Leur en

Niftrik. Het wijkdorp Woezik en de buurtschappen Boskant, Bullenkamp, Den Hoef, Heiveld, Hoogbroek, Klispoel, Laak, Lienden, Lunen, Teersdijk en Wezel.

Arrangementen in het Rijk van Nijmegen

You don't have permission to register