Ontdek Gelderland. Prachtige regios, gezellige steden en knusse dorpjes waar het meer dat goed vertoeven is.  Heb je de Hanzesteden  al eens bezocht, of de Achterhoek ? Ontdek Montferland en kijk verder in de Liemers. 

Nieuws

088-5405805
6942 AP , Hoofdstraat 1 te Didam
reserveringen@enjoy.nl
Deze site is een iniatief van Recreatief.nl BV - Gelderland op 1
Image Alt

Liemers

Bruisende Liemers

De Liemers ligt ten zuidoosten van Arnhem. Het wordt begrensd door de Duitse grens in het zuidoosten, de Nederrijn in het zuidwesten. De IJssel in het noordwesten en de Oude IJssel  in het noordoosten omgeven het gebied.

De Liemers heeft geen grote bekendheid in Nederland. Het wordt vaak gezien als een deel van de Achterhoek. Dit komt omdat wordt aangenomen dat het bosgebied Montferland de oostelijke grens is. Aan de andere kant wordt de Oude IJssel als streekgrens aangehouden. In de Liemers kunt u de kracht van het water ontdekken. De Rijn trad eeuwenlang uit zijn oevers. Wanneer u over de dijken fietst of wandelt ziet u de groene wielen en waaien als overblijfsel van de talrijke overstromingen. De Bijland dankt zijn bestaan zelfs aan deze natte tijden.

Steden en dorpen van de Liemers

De streek omvat de gemeenten en voormalige gemeenten: Angerlo, Bergh (deels; alleen de dorpen Beek, Loerbeek en Kilder), Didam, Duiven, Rijnwaarden, Wehl, Westervoort en Zevenaar.

Dorpen: Aerdt, Angerlo, Azewijn, Babberich, Beek, Braamt, Didam, Doetinchem, Duiven, Etten, Genderingen, Giesbeek, Greffelkamp, Groessen, ‘s-Heerenberg, Herwen, Holthuizen, Kilder, Lathum, Lengel, Lobith, Loerbeek, Loil, Loo, Megchelen, Netterden, Nieuw-Dijk, Nieuw-Wehl, Ooij, Oud-Dijk, Oud-Zevenaar, Pannerden, Spijk, Stokkum, Tolkamer, Tuindorp, Ulft, Varsselder, Vethuizen, Wehl, Westervoort, Wijnbergen, Zeddam en Zevenaar.

Arrangementen in de Liemers

You don't have permission to register