Ontdek Gelderland. Prachtige regios, gezellige steden en knusse dorpjes waar het meer dat goed vertoeven is.  Heb je de Hanzesteden  al eens bezocht, of de Achterhoek ? Ontdek Montferland en kijk verder in de Liemers. 

Nieuws

088-5405805
6942 AP , Hoofdstraat 1 te Didam
reserveringen@enjoy.nl
Deze site is een iniatief van Recreatief.nl BV - Gelderland op 1
Image Alt

Land van Maas en Waal

Idyllisch Land van Maas en Waal

De streek ligt tussen de rivieren de Maas en de Waal. Land van Maas en Waal ligt ten westen van het Rijk van Nijmegen, ten zuiden van de Betuwe en ten noorden van de provincie Noord-Brabant.

In de jaren zestig zong Boudewijn de Groot al over de bossen en het water van het Land van Maas en Waal. U vindt er landerijen en idyllische dijkhuisjes. De gesleten stukken groen worden met elkaar verbonden door de vele veerpontjes. Wanneer u het gebied verkent, kunt u tussendoor genieten van het lekkerste fruit dat te koop is in een van de vele fruitstalletjes.

Mocht u tijdens de warme dagen genieten van de zon dat kan aan het water of neem een plons in de rivieren. Het water is ook geschikt om te vissen, varen of zelfs te duiken.

Steden en dorpen

De regio omvat twee gemeenten,

West Maas en Waal, in deze gemeente liggen Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden – Leeuwen, Batenburg, Beneden – Leeuwen, Bergharen, Boven – Leeuwen,  Dreumel, Hernen, Leur,Maasbommel en Wamel.

Alsook Druten, dat naast het gelijknamige kerkdorp ook Afferden, Deest, Horssen en Puiflijk omvat.

Arrangementen in het Land van Maas en Waal

You don't have permission to register