Ontdek Gelderland. Prachtige regios, gezellige steden en knusse dorpjes waar het meer dat goed vertoeven is.  Heb je de Hanzesteden  al eens bezocht, of de Achterhoek ? Ontdek Montferland en kijk verder in de Liemers. 

Nieuws

088-5405805
6942 AP , Hoofdstraat 1 te Didam
reserveringen@enjoy.nl
Deze site is een iniatief van Recreatief.nl BV - Gelderland op 1
Image Alt

Hanzesteden

Western Hanzesteden

Een verbond van Middeleeuwse steden. De Hanze is ontstaan uit een samenwerking van kooplieden die zich gezamenlijk gingen verdedigen tegen belagers. Hanze staat voor bewapende share of gemeenschap. Hanzesteden zijn te herkennen aan een Middeleeuws centrum.

De hanzesteden van de provincie Gelderland zijn: Harderwijk, Hattem, Elburg, Zupthen en Doesburg.

De hanzesteden van Gelderland

Harderwijk: in de hanzestad kunt u nog delen van de oude muur vinden met complete torens. Voor ieder budget en smaak is er een restaurant te vinden. Binnen 2 minuten bent u vanuit de binnenstad bij de Veluwerandmeren.

Hattem: een hanzestad die maar liefst drie musea rijk is. In de musea kunt u kunst/historie/archeologie, werk van de meester Anton Pieck bewonderen en de geschiedenis van brood en banket wordt weergegeven.

Elburg: in deze hanzestad waant u zich in de Middeleeuwen. Een sfeeromgeving wordt gevormd door de Oude Wallen met hun bomen, de smalle steegjes, keitjesstoepen en doorkijkjes waar u heerlijk door heen kunt wandelen.

Zutphen: ook wel de torenstad genoemd. Het wordt de torenstad genoemd door de grote, historische gebouwen die samen de skyline vormen van de stad. Ontdek tijdens een stadswandeling door het centrum de kerken, koopmanshuizen en pakhuizen.

Doesburg: de stad heeft meer dan 150 monumenten en vele musea. Een wandeling maken door het centrum en bewonder de prachtige gevels. Een bezoek aan het Mosterd museum kan zeker niet ontbreken wanneer u in Doesburg bent.

Arrangementen in de Hanzesteden

You don't have permission to register