Ontdek Gelderland. Prachtige regios, gezellige steden en knusse dorpjes waar het meer dat goed vertoeven is.  Heb je de Hanzesteden  al eens bezocht, of de Achterhoek ? Ontdek Montferland en kijk verder in de Liemers. 

Nieuws

088-5405805
6942 AP , Hoofdstraat 1 te Didam
reserveringen@enjoy.nl
Deze site is een iniatief van Recreatief.nl BV - Gelderland op 1
Image Alt

Gelderse Vallei

Gelderse Vallei met karakteristiek landschap

Het gebied ligt in het midden van Nederland. Ruweg ligt de Gelderse Vallei tussen de Utrechtse Heuvelrug in het Westen, stukje Nederrijn in het zuiden, de Veluwe in het oosten en in het noorden de Randmeren. De regio ligt voor tweederde in Gelderland en eenderde in de provincie Utrecht.

De Gelderse Vallei is een relatief laag gebied met een nat karakter. In de vroegere tijden zijn delen van het gebied sterk venig geweest met blauwgrasland.

Gebieden, steden en dorpen

De Gelderse Vallei kan worden verdeeld in drie delen.

– De Eemvallei (tussen Amersfoort en het Eemmeer)
Plaatsen: Amersfoort, Hoogland, Eembrugge, Eemnes, Eemdijk, Spakenburg,Baarn en Soest. Genoemde plaatsen liggen in de provincie Utrecht.

– De Noordelijke Vallei (tussen Harskamp/ Wekerom en het Nijkerkernauw/ Nuldernauw)
Plaatsen: Harskamp, Wekerom, Kootwijkerbroek,Stroe, Barneveld, Voorthuizen, De Glind, Hoevelaken, Nijkerkerveen, Nijkerk en Putten liggen in de provincie Gelderland. In Utrecht vindt u Achterveld en Leusden, deze plaatsen liggen in de provincie Utrecht.

– De Zuidelijke Vallei (ten zuiden van Leusden en Barneveld)
Plaatsen: Wageningen, Bennekom, Ede, De Klomp, Ederveen, Lunteren, Scherpenzeel. Deze plaatsen vindt u in de Gelderse Streek van de provincie Gelderland. Rhenen, Veenendaal, Renswoude, Maasbergen en Woudenberg zijn plaatsen/dorpen in de Gelderse streek van de  provincie Utrecht.

You don't have permission to register