Ontdek Gelderland. Prachtige regios, gezellige steden en knusse dorpjes waar het meer dat goed vertoeven is.  Heb je de Hanzesteden  al eens bezocht, of de Achterhoek ? Ontdek Montferland en kijk verder in de Liemers. 

Nieuws

088-5405805
6942 AP , Hoofdstraat 1 te Didam
reserveringen@enjoy.nl
Deze site is een iniatief van Recreatief.nl BV - Gelderland op 1
Image Alt

Gelderse Poort

Natuurgebied de Gelderse Poort

Een jong natuurgebied bij de stad Nijmegen aan de oevers van de Waal is de Gelderse Poort. Het natuurgebied is vernoemd naar de plek waar de Rijn zich door een stuwal heen werkt en zich begint te splitsen.

In de Gelderse Poort kunt u genieten van de rust in de Ooijpolder en de Millingerwaard. Een bezoek aan het Huis Aerdt, Heilige Antonius van Padua Kerken de Millinger Theetuin mag u zeker niet overslaan. In het natuurgebied kunt een fietstocht of wandeltocht maken. Fiets of wandel in een prachtig landschap dat rijk is aan bossen, dijken, parken en rivieren.

Gemeenten, steden en dorpen

De gemeenten Heumen, Bergh en Dal, Rijnwaarden en Lingewaard vallen onder de Gelderse poort.

Heumen: Malden, Nederasselt en Overasselt. Een deel van het dorp Molenhoek en buurtschappen: Blankenberg, Bovendorp, De Schatkuil, Ewijk, Heide, Molenhoek, Schoonenburg, Sleeburg, Valenberg, Vogelzang en Worsum.

Bergh en Dal omvat de gemeenten Groesbeek, Millingen aan de Rijn en Ubberingen.

Beek, Breedeweg, De Horst, Groesbeek, Heilig Landstichting, Kekerdom, Leuth, Millingen aan de Rijn, Ooij, Persingen en Ubberingen. De buurtschappen: Bruuk, De Vlietberg, Erlecom, Grafwegen, Groenlanden, Haukes, Holdeurn, Plak, Tiengeboden, Wercheren, Wyler en Zeeland.

Rijnwaarden: Aerdt, Herwen, Lobith, Pannerden, Spijk en Tolkamer. Het wijkdorp Tuindorp. De buurtschappen: Aerdenburg, Geitenwaard, Kijfwaard en Ossenwaard.

Lingewaard: Huissen, Het Zand, Angeren, Bemmel, Doornenburg, Gendt, Haalderen, Loo, Ressen. De buurtschappen: Baal, Bergerden, Boerenhoek, de Pas van Bemmel en Doornenburg, Doornik, Flieren, Hoeve, Honderd Morgen, Hulhuizen, Kapel, Kommerdijk, Loover, Sterreschans, Vossenpels, West-Pannerden, Zandheuvel en Zandvoort.

Arrangementen de Gelderse Poort

You don't have permission to register