Ontdek Gelderland. Prachtige regios, gezellige steden en knusse dorpjes waar het meer dat goed vertoeven is.  Heb je de Hanzesteden  al eens bezocht, of de Achterhoek ? Ontdek Montferland en kijk verder in de Liemers. 

Nieuws

088-5405805
6942 AP , Hoofdstraat 1 te Didam
reserveringen@enjoy.nl
Deze site is een iniatief van Recreatief.nl BV - Gelderland op 1
Image Alt

Betuwe

De schitterende Betuwe

Een streek in de provincie Gelderland. De Betuwe ligt tussen de rivieren Waal, Nederrijn en Lek. De Betuwe is bestaat uit drie delen: de Over-Betuwe, Neder-Betuwe en de Tielerwaard. De streek heeft 7 gemeenten, namelijk: Buren, Culemberg, Geldermalsen, Lingewaal, Lingelwaard, Neder-Betuwe, Neerrijnen, Overbetuwe en  Tiel. Ook de tussen Rijn en de Waal gelegen delen van de gemeenten Arnhem en Nijmegen horen bij de Betuwe.

De Linge stroomt van oost naar west door de Betuwe. Langs de kronkelige rivier komen cultuurhistorie en de natuur samen. Fiets of wandel over de slingerende dijken en of per voet-of fietsveer de rivier over laten zetten. De streek staat bekend om zijn grootschalige tuinbouw, waaronder de fruitteelt. Geniet onderweg van de fruitbomen, karakteristieke dorpjes en talloze historische forten en kastelen.

De Betuwe wordt jaarlijks bezocht door duizenden mensen die een bezoek brengen aan de fruitcorso in Tiel of aan het popfestival Appelpop.

Steden en dorpen van de Betuwe

Gemeente Geldermalsen: Acquoy, Beesd, Buurmalsen, Deil, Enspijk, Geldermalsen, Gellicum. Meteren, Rhenoy, Rumpt en Tricht.

Gemeente Lingewaal: Asperen, Herwijnen, Heukelum, Spijk en Vuren.

Gemeente Lingewaard: Huissen, Bemmel, Gendt, Angeren, Doornenburg, Haalderen en Ressen.

Gemeente Neder-Betuwe: Dodewaard, Echteld, IJzendoorn, Kesteren, Ochten en Opheusden.

Neerrijnen: Est, Haaften, Heesselt, Hellouw, Neerrijnen, Ophemert, Opijnen, Tuil, Varik en Waardenburg.

Over-Betuwe: Andelst, Driel, Elst, Hemmen, Herveld, Heteren, Homoet, Indoornik, Lakemond, Oosterhout, Randwijk, Slijk-Ewijk, Valburg en Zetten.

Tiel: stad Tiel, Zennewijnen, Wadenoijen, Kapel-Avezaath, Bergakker, Kellen en Medel

Arrangementen in de Betuwe

You don't have permission to register