Ontdek Gelderland. Prachtige regios, gezellige steden en knusse dorpjes waar het meer dat goed vertoeven is.  Heb je de Hanzesteden  al eens bezocht, of de Achterhoek ? Ontdek Montferland en kijk verder in de Liemers. 

Nieuws

088-5405805
6942 AP , Hoofdstraat 1 te Didam
reserveringen@enjoy.nl
Deze site is een iniatief van Recreatief.nl BV - Gelderland op 1
Achterhoek

Achterhoek

Achterhoek

De Achterhoek is het meest oostelijke deel van de provincie Gelderland. Aan de westzijde wordt het begrensd door de rivier de IJssel. In het noorden grenst de Achterhoek aan Twente en Salland. Zowel voor het oosten als zuiden is de landgrens met Duitsland de rand van het gebied. De Achterhoek wordt ook wel de Graafschap genoemd, naar het vroegere graafschap Zutphen. Het gebied dat wordt bedoeld is tussen de gemeenten Zutphen, Lochem, Berkelland en Bronckhorst. In de Achterhoek kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen. Zij kunnen de Achterhoek zowel lopend als ter fiets ontdekken. De Achterhoek kenmerkt zich door de Middeleeuwse stadjes, heeft een rijke historie en vindt u Burgers Zoo en Kröller Müller Museum.

Steden en dorpen

Aalten, Barchem, Borculo, Bredevoort, Bronckhorst, Dinxperlo, Doesburg, Doetinchem, Eibergen, Gaanderen, Genderingen, Groenlo, ‘s-Heerenberg, Hengelo, Laag-Keppel, Lichtenvoorde, Lochem, Neede, Rekken, Silvolde, Steenderen, Terborg, Ulft, Varsseveld, Vorden, Winterswijk, Zeddam, Zelhem, Zutphen en Zwiep.

Toeristische trekpleisters

Villa Mondriaan: in de villa hangen schilderijen van een bekende schilder, namelijk: Piet Mondriaan. Daarnaast hangen er schilderijen van kunstenaars die zich hebben laten door zijn werk. Ook wordt jonge kunstenaars de mogelijkheid geboden om hun werk te tonen.

Lalique museum: in het museum, gevestigd in Doesburg, worden de juwelen en glaskunst getoond die gemaakt zijn door René Lalique. Tevens kunt u werken bewonderen die nog nooit eerder zijn vertoond.

Museum voor Modern Realisme: in het museum hangen schilderijen van verschillende kunstenaars. Bewonder onder andere De zilveren bruiloft en De zeppelin. Jaarlijks worden 200 topwerken uit de eigen collectie, afgewisseld door prachtige, tijdelijke tentoonstellingen.

Nationaal Onderduikmuseum: de Achterhoek heeft een rijke historie, zoals de Tachtigjarige Oorlog en de Stormramp in Borculo. De medewerkers van het onderduikmuseum willen jong en oud aanzetten tot reflectie en bezinning op racisme, fascisme en discriminatie in het verleden, heden en mogelijk ook in de toekomst. Als je aan kinderen vertelt dat jullie naar een museum gaan, wordt er vaak negatief reageert. Terwijl een uitje naar het museum leerzaam en leuk kan zijn. Hieronder ziet u musea die gericht zijn op kinderen.

Kröller Müller Museum: voordat u een bezoek brengt aan het museum krijgt u een envelop thuisgestuurd met gekke opdachten en vrolijke vragen. Hierdoor leert u gezamenlijk het kunstwerk beter kennen. De laatste opdracht vindt plaats in het museum. Hier ontdekt u of er sprake is van liefde tussen jou en het kunstwerk of loopt u toch een blauwtje. Nederlands Openluchtmuseum: het museum laat de geschiedenis van ons kikkerlandje zien van hunebed tot heden. Belangrijke momenten uit de geschiedenis worden omschreven met behulp van historische personen, gebeurtenissen en onderwerpen. In de winter kunt u schaatsen op de schaatsbaan.

Airborne museum: geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog, dan is dit museum geschikt voor jullie. Samen gaan jullie ontdekken wat er is gebeurd in september 1944. Luister naar verhalen, speel verschillende games en gebruik daarbij coole gadgets.

Kinderpretpark Julianatoren: in het kinderpretpark beleeft u een dag vol avontuur. Het park heeft maar liefst 60 attracties en spectaculaire shows.

Burgers’Zoo: in het Arnhemse dierenpark ontdekt u dieren uit verschillende landen. Ga op avontuur in de Bush of neem een kijkje in de grootste mangrove ter wereld.

Klimbos Achterhoek: een klimbos dat maar liefst zes verschillende klimavonturen heeft. De klimroutes hebben verschillende hoogtes van 3 tot 12 meter. Voor de jongere gasten is er een speciaal Junior Klimbos. Tijdens het klimmen bent u continu gezekerd, zodat u veilig kunt klimmen en kunt genieten van het avontuur op hoogte.

Toeristische trekpleisters

Restaurant Berenschot’s Watermolen: een restaurant gevestigd in een eeuwenoud monument. Aan
het begin van natuurgebied ‘De Baekendelle’ ligt aan de Slingebeek een gerestaureerde en draaiende
watermolen.

Het Reirinck: met een groep van 1 tot 100 personen kunt u verblijven in een monumentaal historische
boerderij.

Kasteelstad ’s Heerenberg

Een historisch stadje gelegen in Magisch Montferland , de parel van Gelderland.

Kasteel Huis Bergh: een Middeleeuws kasteel gelegen in ‘s-Heerenberg is zeker een bezoek waard. In
het kasteel worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals dat kinderen tot ridder of hofdame
kunnen worden geslagen/benoemd.

Huis Verwolde: in het huis kunt u zien hoe de vroegere bewoners hebben geleefd. Kinderen kunnen op
het bed liggen van de huisknecht, een bloemenboeket samenstellen en een monogram op het bestek
graveren. In de tuin kunnen de kinderen deelnemen aan een speurtocht.

Kasteel Vorden: in het kasteel kunt u mooie antieke meubels, schilderijen, beelden, houtsnijwerk en
porselein uit de 15-19e eeuw bewonderen.

Landgoed Hackfort: bij het landgoed kunt u een wandeling maken of samen met een boswachter een
excursie maken.

Hotel Landgoed Ehzerwold: een hotel gelegen op een historisch landgoed midden in de Achterhoek.
Bij het landgoed kunt u trouwen en een zakelijke bijeenkomst houden.

Landgoed Het Zand Hattemer Oldenburger: op het landgoed kunt u kamperen of overnachten in de
bed en breakfast.

Arrangementen in de Achterhoek

You don't have permission to register